Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Blog IT » Windows 11 Insider Previews
Kontakt
  • Yeto Sp. z o.o. Serwis laptopów i komputerów Poznań. Serwis Lenovo, Dell, HP, Asus, Toshiba, Acer, MSI, Sony, Samsung, Xiaomi, Microsoft, Gigabyte, Razer. Ul. Stablewskiego 3 60-224 Poznań (wjazd między garażami) lub od Łukaszewicza 44 (vis a vis Biedronki-parking) Od 10.30 do 19.30.
    NIP: 7792533766
  • E-mail:serwis@yeto.pl
  • Telefon732-900-555
  • Godziny działania sklepu(PRZERWA URLOPOWA OD 30 do 3 lutego )Zgłoszenia napraw domowych codziennie 8.00 - 20.00. Przyjęcia sprzętu w zakładzie od 10.30 do 19.30 Darmowy parking przed serwisem lub pod Biedronką na Łukaszewicza 44 vis a vis serwisu

Windows 11 Insider Previews

Data dodania: 04-11-2022


Windows 11 Insider Previews: co zawiera najnowsza kompilacja?
 
Windows 11 aktualizacje

Uzyskaj najnowsze informacje o nowych kompilacjach w wersji zapoznawczej systemu Windows 11, które zostaną udostępnione niejawnym testerom systemu Windows. Teraz zaktualizowana dla Insider Preview Build 25236 dla Dev Channel, wydanej 2 listopada 2022 roku.
Aktualizacja systemu Windows 11 2022 została wydana , ale za kulisami firma Microsoft stale pracuje nad ulepszeniem najnowszej wersji systemu Windows. Firma często udostępnia publiczne wersje zapoznawcze członkom programu Windows Insider, umożliwiając im testowanie — a nawet pomoc w kształtowaniu — nadchodzących funkcji.

Program Windows Insider jest podzielony na trzy kanały:

Kanał deweloperów to miejsce, w którym wprowadzane są nowe funkcje do wstępnego testowania, niezależnie od tego, w której wersji systemu Windows ostatecznie trafią. Ten kanał jest najlepszy dla użytkowników technicznych i programistów, a kompilacje w nim mogą być niestabilne i zawierać błędy.
W kanale Beta otrzymasz bardziej dopracowane funkcje, które zostaną wdrożone w następnej głównej wersji systemu Windows. Ten kanał jest najlepszy dla wczesnych użytkowników, a firma Microsoft twierdzi, że Twoja opinia w tym kanale będzie miała największy wpływ.
W kanale podglądu wersji zazwyczaj nie widać działania, dopóki nie zostanie wprowadzona aktualizacja nowej funkcji. Jest przeznaczony do końcowych testów nadchodzącej wersji i jest najlepszy dla tych, którzy chcą najbardziej stabilnych wersji.
Kanały podglądu wersji beta i wersji również otrzymują kompilacje z poprawkami błędów dla aktualnie dostępnej wersji systemu Windows 11.
Nie każdy może uczestniczyć w programie niejawnym testerem systemu Windows 11, ponieważ nowy system operacyjny ma  bardziej rygorystyczne wymagania systemowe  niż system Windows 10. Jeśli Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań sprzętowych systemu Windows 11, nie możesz dołączyć do programu niejawnego programu testów systemu Windows 11.
Poniżej znajdziesz informacje na temat wszystkich wydanych w 2022 roku wersji zapoznawczych systemu Windows 11. Dla każdej kompilacji podajemy datę jej wydania, kanał Insider, na który została ona udostępniona
Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25236
Data wydania: 2 listopada 2022

Ta kompilacja naprawia różne błędy, w tym problemy związane z paskiem zadań, które miały wpływ na niezawodność programu explorer.exe, oraz inne, w których głosy naturalne, takie jak Guy lub Jenny, nie mówiły w Narratorze.

Kompilacja ma 13 znanych problemów, w tym jeden, w którym pasek zadań czasami miga podczas przechodzenia między postawą pulpitu a postawą tabletu, oraz inny, w którym różne elementy interfejsu użytkownika w aplikacjach znikają i pojawiają się ponownie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.875 i 22623.875
Data premiery: 27 października 2022

Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację kompilacji 22623.875, która zawiera nowe funkcje i poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.875, która zawiera tylko poprawki błędów.

W kompilacji 22623.875 jest już dostępny pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletów, który rozpoczął się wraz z kompilacją 22623.730.

Istnieje kilka poprawek błędów zarówno dla 22623.875, jak i 22621.875, w tym jedna, która wpłynęła na przezroczystość w oknach warstwowych. Dzieje się tak, gdy jesteś w trybie aplikacji zdalnych High-Definition zintegrowanych lokalnie (RAIL).

Obie wersje mają cztery znane problemy, w tym jeden, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu czasami miga podczas przechodzenia między postawą komputera stacjonarnego a postawą tabletu, oraz inny, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu trwa dłużej niż oczekiwano, aby przejść do wersji zoptymalizowanej pod kątem dotyku podczas przełączania między postawą na biurku a postawą na tablecie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25231
Data premiery: 27 października 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden, który uniemożliwiał niektórym użytkownikom użycie FIDO do odblokowania komputera, jeśli był podłączony do zewnętrznego wyświetlacza z zamkniętą pokrywą laptopa, oraz inny, w którym niektóre kamery sieciowe nie były dodawane po wybraniu w B Bluetooth i urządzenia > Kamery .

Kompilacja ma 14 znanych problemów, w tym jeden, w którym pasek zadań czasami miga podczas przechodzenia między postawą pulpitu a postawą tabletu, oraz inny, w którym różne elementy interfejsu użytkownika w aplikacjach znikają i pojawiają się ponownie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.870 i 22623.870
Data premiery: 20 października 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację kompilacji 22623.870, która zawiera nowe funkcje i poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.870, która zawiera tylko kilka nowych poprawek.

W kompilacji 22623.870 Menedżer zadań został dodany do menu kontekstowego po kliknięciu prawym przyciskiem myszy paska zadań. Zawiera również nowe rozwiązanie sterownika brajla Narratora, które automatycznie zmienia sterowniki brajla podczas przełączania między Narratorem a czytnikami ekranu innych firm.

Kompilacja 22623.870 zawiera również szereg poprawek błędów, w tym jedną poprawiającą działanie gestów dotykowych i ich animacji za pomocą paska zadań zoptymalizowanego pod kątem tabletu z klawiaturą dotykową, a także inną, która rozwiązuje problem powodujący awarię explorer.exe podczas przeciągania ikon w zasobnik systemowy,

Istnieje kilka poprawek błędów zarówno dla 22623.870, jak i 22621.870, w tym jeden, który powodował wyświetlanie na ekranie pionowych i poziomych artefaktów, oraz inny, który nie pozwalał łącznikowi aplikacji Microsoft Azure Active Directory (AAD) na pobieranie biletu protokołu Kerberos w imieniu użytkownika. Komunikat o błędzie brzmiał: „Podany uchwyt jest nieprawidłowy (0x80090301).

Obie wersje mają cztery znane problemy, w tym jeden polegający na tym, że pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu czasami miga podczas przechodzenia między postawą komputera stacjonarnego a postawą tabletu, oraz inny, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu trwa dłużej niż oczekiwano, aby przejść do wersji zoptymalizowanej pod kątem dotyku podczas przełączania między postawą na biurku a postawą na tablecie

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.754
Data wydania: 19 października 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja zawiera szereg drobnych ulepszeń, w tym nowe opcje danych biometrycznych dla twarzy i odcisku palca Windows Hello, nowe ustawienia konta Microsoft oraz dodanie Menedżera zadań do menu kontekstowego po kliknięciu paska zadań prawym przyciskiem myszy.

Naprawia różne błędy, w tym jeden, który spowalniał usługę wyszukiwania systemu Windows, i inny, który miał wpływ na łącznik aplikacji Microsoft Azure Active Directory (AAD), w którym nie może pobrać biletu Kerberos w imieniu użytkownika. Komunikat o błędzie brzmiał: „Określony uchwyt jest nieprawidłowy (0x80090301).”

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25227
Data wydania: 19 października 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja zawiera ulepszenia zarządzania aktualizacjami dla administratorów IT, wprowadzając różne zmiany w programie Update Stack Orchestrator. Wprowadza również bardzo małe zmiany w menu Start, widżetach, ustawieniach, pisaniu głosowym i wprowadzaniu danych.

Naprawia różne błędy, w tym jeden, który powodował awarię explorer.exe podczas przełączania między aplikacjami na pasku zadań zoptymalizowanym pod kątem tabletu, oraz inny, w którym przeciąganie zawartości przez otwarty folder menu Start mogło spowodować awarię.

Kompilacja ma siedem znanych problemów, w tym jeden polegający na tym, że przejście paska zadań do wersji zoptymalizowanej pod kątem dotyku podczas przełączania między postawą pulpitu a postawą tabletu trwa dłużej niż oczekiwano, oraz inny, w którym różne elementy interfejsu użytkownika w aplikacjach znikają i pojawiają się ponownie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 220000.1163
Data premiery: 18 października 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Kompilacja poprawia wyniki wyszukiwania i wydajność systemu Windows oraz dodaje Menedżera zadań do menu kontekstowego po kliknięciu paska zadań prawym przyciskiem myszy. Naprawia również wiele różnych błędów, w tym jeden, w którym w grach Microsoft Direct3D 9 sprzęt graficzny przestał działać, jeśli sprzęt nie miał natywnego sterownika Direct3D 9.

Windows 11 Insider Preview kompilacje 22621.746 i 22623.746
Data premiery: 13 października 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma kompilację 22623.746 z nowymi funkcjami. Druga grupa otrzyma kompilację 22621.746 z domyślnie wyłączonymi nowymi funkcjami.

Ci, którzy zdobędą kompilację 22623.746, otrzymają wstępne wsparcie przy zmianie kolejności ikon w zasobniku systemowym. Aktualizacje paska zadań są nadal wprowadzane i nie są jeszcze dostępne dla wszystkich niejawnych testerów. Jeśli na Twoim komputerze nie ma tych zmian, korzystanie z zasobnika systemowego pozostanie takie samo jak wcześniej.

Kilka błędów zostało naprawionych tylko w kompilacji 22623.746, w tym jeden dotyczący paska zadań zoptymalizowanego pod kątem tabletu, w którym gest przesuwania menu Start otwieranego od dołu ekranu za pomocą dotyku mógł przestać podążać za palcem.

W kompilacji 22621.746 i kompilacji 22623.746 włączono identyfikator URI (Uniform Resource Identifier) ms-appinstaller do pracy dla DesktopAppInstaller.

Obie wersje mają pięć znanych problemów, w tym jeden, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu czasami miga podczas przechodzenia między postawą pulpitu a postawą tabletu, oraz inny, w którym przeciąganie ikon w zasobniku systemowym może spowodować awarię explorer.exe.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.675
Data premiery: 11 października 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Kompilacja udostępnia szereg nowych funkcji, które zostały udostępnione niejawnym testerom w kanale podglądu wersji w systemie Windows 11 w wersji 22H2 w zeszłym tygodniu, w tym zakładki Eksploratora plików; Sugerowane działania, które sugerują działania, które możesz chcieć wykonać na kopiowanych elementach, na przykład zalecanie nawiązania połączenia przez Skype, jeśli skopiujesz numer telefonu; menu przepełnienia paska zadań, które pokazuje wszystkie przepełnione aplikacje w jednym miejscu; oraz możliwość udostępniania na większej liczbie urządzeń.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.741 i 22623.741
Data wydania: 10 października 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację Build 22623.741, która zawiera nowe poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.741, która zawiera tylko kilka nowych poprawek.

W kompilacji 22623.741 poprawki błędów obejmują kilka dla paska zadań zoptymalizowanego pod kątem tabletu, w tym jeden, w którym czasami się zwijał, gdy powinien był zostać rozwinięty, jeśli na pulpicie nie było uruchomionych okien, oraz inny, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu ulegał awarii explorer.exe, jeśli wszedłeś do menu wysuwanego przepełnienia.

Istnieją dwie poprawki błędów zarówno dla 22621.741, jak i 22623.741: jedna, w której Menedżer serwera może zresetować niewłaściwy dysk, gdy kilka dysków ma ten sam UniqueId, oraz druga, w której problemy z lokalizacją niektórych plików instalacyjnych uniemożliwiały tworzenie nośnika instalacyjnego dla języków innych niż angielski .

Obie wersje mają cztery znane problemy, w tym jeden, w którym dźwięk przestał działać dla niektórych niejawnych testerów, a drugi, w którym pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletu czasami miga podczas przechodzenia między postawą komputera stacjonarnego a postawą tabletu.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25217
Data premiery: 6 października 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden polegający na tym, że pasek zadań czasami zwijał się, gdy powinien zostać rozwinięty, jeśli na pulpicie nie ma uruchomionych okien, oraz inny, w którym podczas przełączania między oknami całe okno migało na czarno podczas renderowania .

Ta kompilacja ma osiem znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomień Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym pasek zadań trwa dłużej niż oczekiwano, aby przejść do wersji zoptymalizowanej pod kątem dotyku podczas przełączania między postawą pulpitu a postawą tabletu.

Wdrożenie funkcji w październiku 2022 r.
Data wydania: 4 października 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Wtajemniczeni w Release Preview Channel, którzy dokonali uaktualnienia do systemu Windows 11 22H2 i zainstalowali kompilację KB5017389 , zaczną dostrzegać kilka nowych funkcji, w tym jedną z najważniejszych pominiętych w systemie Windows 11 22H2 — zakładki w Eksploratorze plików, takie jak te w przeglądarkach. Wśród innych ulepszeń Eksploratora plików jest możliwość przypinania ważnych plików na stronie głównej w celu łatwego dostępu do nich. Będziesz także mógł zobaczyć działania, które współpracownicy wykonują na Twoich udostępnionych plikach.

Ponadto dzięki nowej funkcji o nazwie Sugerowane akcje podczas kopiowania numerów telefonów lub przyszłych dat system Windows udostępnia sugestie dotyczące tego, co możesz chcieć z nimi zrobić, na przykład nawiązać połączenie za pomocą aplikacji Teams lub Skype lub dodać wydarzenie w aplikacji Kalendarz .

Nowe menu przepełnienia paska zadań pokazuje wszystkie aplikacje paska zadań w jednym wpisie menu. Ponadto pojawiły się nowe funkcje udostępniania, umożliwiające odkrywanie i udostępnianie większej liczbie urządzeń.

Pamiętaj, że początkowo nie wszyscy niejawni testerzy otrzymają te nowe funkcje. Będą stopniowo wprowadzane.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25211
Data premiery: 29 września 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza nowe ustawienia do okienka widżetów i ułatwia dostęp do nich niż poprzednie ustawienia. Dodaje również Menedżera zadań do menu kontekstowego, które pojawia się na pasku zadań po kliknięciu go prawym przyciskiem myszy.

Kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym elementy paska poleceń, takie jak kopiowanie, wklejanie i pusty kosz, mogą nieoczekiwanie nie być włączone, gdy powinny być, oraz inny, w którym Ustawienia ulegały awarii podczas zmiany nazwy mobilnego punktu aktywnego.

Kompilacja ma 10 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomień Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym przejście paska zadań do wersji zoptymalizowanej pod kątem dotyku podczas przełączania między pozycjami pulpitu i tabletu trwa dłużej niż oczekiwano.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.730 i 22623.730
Data premiery: 29 września 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację kompilacji 22623.730, która zawiera nowe funkcje i poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.730, która ma nowe funkcje i kilka nowych poprawek błędów domyślnie wyłączonych.

W kompilacji 22623.730 ponownie wprowadzono pasek zadań zoptymalizowany pod kątem tabletów. Ponadto wyszukiwanie w Eksploratorze plików będzie wyświetlać wyniki podczas pisania. Wśród naprawionych błędów jest jeden, który powodował, że części paska zadań lub jego ikon utknęły w niewłaściwych kolorach motywu podczas przełączania między jasnymi i ciemnymi motywami.

Istnieje wiele różnych poprawek błędów zarówno dla 22621.730, jak i 22623.730, w tym jeden, który uniemożliwiał zalogowanie się do różnych aplikacji Microsoft 365, oraz inny, który powodował niepowodzenie aktualizacji sklepu Microsoft Store.

Obie wersje mają sześć znanych problemów, w tym jeden, w którym dźwięk przestał działać dla niektórych Insiderów, a drugi, w którym nie ma uruchomionych okien na pulpicie, pasek zadań może czasami zwinąć się, gdy powinien zostać rozwinięty.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.607
Data wydania: 22 września 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja dla systemu Windows 11 22H2 naprawia wiele różnych błędów, w tym jeden, który powodował niepowodzenie aktualizacji sklepu Microsoft Store, inny, który uniemożliwiał zalogowanie się do różnych aplikacji Microsoft Office 365, oraz inny, w którym Menedżer zadań przestał działać po przełączeniu między trybem jasnym i ciemnym lub zmieniono kolor akcentu.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25206
Data premiery: 21 września 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja zwiększa bezpieczeństwo usługi serwera SMB, wprowadzając opóźnienie między każdym nieudanym uwierzytelnianiem NTLM w ograniczniku szybkości uwierzytelniania SMB . Oznacza to na przykład, że jeśli atakujący wcześniej wysyłał od klienta 300 prób siłowych na sekundę przez 5 minut (90 000 haseł), ta sama liczba prób zajęłaby teraz co najmniej 50 godzin.

Kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym konfiguracja OneDrive nieoczekiwanie prosiła o pozwolenie na konfigurację przy każdym ponownym uruchomieniu komputera, oraz inny, w którym okno piaskownicy systemu Windows zmieniało się nieprawidłowo po przyciągnięciu go do boku ekranu.

Kompilacja ma 13 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomień widżetów może być wyświetlany nieprawidłowo na pasku zadań, oraz inny, w którym elementy paska poleceń, takie jak Kopiuj, Wklej i Opróżnij Kosz, mogą nieoczekiwanie nie być włączone, gdy powinny.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.601 i 22622.601
Data premiery: 21 września 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację Build 22622.601, która normalnie zawierałaby nowe poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.601, w której większość nowych poprawek błędów byłaby domyślnie wyłączona. W tym przypadku jednak kompilacje są identyczne.

Kompilacja naprawia cztery błędy, w tym jeden polegający na tym, że kliknięcie ikony sieci na ekranie blokady powodowało awarię ekranu blokady, a drugi wpływał na połączenia Dual SIM. Jeśli wybierzesz brak karty SIM w telefonie i zainicjujesz połączenie na swoim urządzeniu, funkcja Dual SIM nie będzie działać.

Obie kompilacje mają jeden znany problem, w którym dźwięk przestaje działać u niektórych Insiderów.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.598 i 22622.598
Data premiery: 12 września 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację Build 22622.598, która zawiera nowe poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.598, w której większość nowych poprawek błędów jest domyślnie wyłączona.

Dla tych, którzy otrzymają kompilację 22622.598, wśród naprawionych błędów jest jeden, który nie pozwalał na interakcję z górną częścią Eksploratora plików (z paskiem adresu), gdy Eksplorator plików był w trybie pełnoekranowym, oraz inny, w którym elementy paska poleceń Eksploratora plików takie jak kopiowanie, wklejanie i pusty kosz nie były włączone, gdy powinny.

Istnieje kilka poprawek błędów zarówno w kompilacji 22621.598, jak i 22622.598, w tym jedna, która utworzyła zduplikowaną kolejkę drukowania, a druga w profilach mobilnych użytkowników, w których po zalogowaniu się lub wylogowaniu niektóre ustawienia nie zostały przywrócone.

Obie kompilacje mają jeden znany problem, w którym kliknięcie ikony sieci na ekranie blokady nie działa, może spowodować awarię ekranu blokady i może wymagać ponownego uruchomienia w celu zalogowania.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25197
Data premiery: 8 września 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja ponownie wprowadza zoptymalizowany pod kątem dotyku pasek zadań do używania urządzenia jako tabletu. Twój pasek zadań automatycznie przejdzie do zoptymalizowanej wersji po odłączeniu lub złożeniu klawiatury na urządzeniu 2 w 1. Ponadto animowane ikony są wprowadzane w aplikacji Ustawienia.

Ta kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, który powodował, że części paska zadań lub jego ikony, takie jak wyszukiwanie, utknęły w niewłaściwych kolorach motywu podczas przełączania między jasnym i ciemnym motywem, oraz inny, który powodował awarię ustawień podczas usuwania urządzeń.

Kompilacja ma 13 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomień widżetów może być niewyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym elementy paska poleceń, takie jak kopiowanie, wklejanie i pusty kosz, mogą nieoczekiwanie nie być włączone, gdy powinny.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25193
Data wydania: 1 września 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza nowe szczegóły zarządzania subskrypcjami Xbox w aplikacji Ustawienia systemu Windows 11. Jeśli jesteś posiadaczem subskrypcji Xbox Game Pass Ultimate, PC Game Pass, Xbox Game Pass na konsolę lub Xbox Live Gold, możesz teraz wyświetlić szczegóły swojej subskrypcji, wybierając Ustawienia > Konta .

Naprawia również różne błędy, w tym kilka, które prowadziły do sporadycznych awarii programu explorer.exe związanych z przepełnieniem paska zadań, jeden, który powodował awarię menu Start podczas uruchamiania dla niektórych osób, gdy włączone było Wyróżnione wyszukiwanie, oraz jeden w Eksploratorze plików w których niektórych plików nie można było odpiąć od sekcji Ulubione na stronie głównej po ich przypięciu.

Kompilacja ma 10 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomienia Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulegać awarii lub powodować sprawdzanie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.590 i 22622.590
Data wydania: 1 września 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację Build 22622.590, która zawiera nowe poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.590, w której większość nowych poprawek błędów jest domyślnie wyłączona.

Dla tych, którzy otrzymają kompilację 22622.590, wśród naprawionych błędów znajduje się jeden, w którym Panel sterowania nie mógł zostać uruchomiony z wyszukiwania menu Start lub przypięty do paska zadań, jeden, w którym wystąpił wyciek pamięci podczas zamykania okien Eksploratora plików, i kilka takich sprawił, że przepełnienie paska zadań powodowało sporadyczne awarie pliku explorer.exe.

W obu kompilacjach istnieje kilka poprawek błędów, w tym jedna, w której plik cldflt.sys powodował sprawdzanie błędów podczas korzystania z Microsoft OneDrive.

Obie kompilacje mają trzy znane problemy, w tym jeden, w którym dźwięk przestał działać dla niektórych niejawnych testerów, a drugi, w którym elementy paska poleceń, takie jak kopiowanie, wklejanie i pusty kosz, mogą nieoczekiwanie nie być włączone, gdy powinny.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25188
Data premiery: 24 sierpnia 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja aktualizuje ustawienia klawiatury dotykowej, aby zastąpić pole wyboru "Pokaż klawiaturę dotykową, gdy nie ma podłączonej klawiatury" w obszarze Ustawienia > Czas i język > Pisanie > Klawiatura dotykowa z nowym menu rozwijanym z trzema opcjami do kontrolowania, czy dotknięcie kontrolki edycji powinno uruchomić klawiatura dotykowa.

Naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym przepełnienie paska zadań wpływało na niezawodność programu explorer.exe, oraz inny, który powodował, że zalecenia Start wyświetlały jedną kolumnę zamiast dwóch.

Kompilacja ma 10 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomienia Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulegać awarii lub powodować sprawdzanie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.586 i 22622.586
Data premiery: 24 sierpnia 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację Build 22622.586, która zawiera nowe poprawki błędów. Druga grupa otrzyma aktualizację Build 22621.586, w której większość nowych poprawek błędów jest domyślnie wyłączona.

W kompilacji 22622.586 wśród naprawionych błędów jest jeden, który powodował, że nie można było przeciągać lewej połowy paska tytułu Eksploratora plików za pomocą myszy lub dotyku, oraz inny, który powodował nieoczekiwane pojawianie się menu przepełnienia paska zadań po przeciwnej stronie ekranu.

Istnieje kilka poprawek błędów zarówno dla kompilacji 22621.586, jak i 22622.586, w tym jeden, który powodował, że poświadczenia domeny nie działały dla niektórych niejawnych testerów, a drugi wymusił ponowne załadowanie kart trybu IE w sesji.

Obie kompilacje mają cztery znane problemy, w tym jeden, w którym dźwięk przestał działać dla niektórych niejawnych testerów, a drugi, w którym pasek zadań nie jest w stanie wyświetlić, jeśli Eksplorator plików jest zmaksymalizowany, a pasek zadań jest ustawiony na automatyczne ukrywanie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.457 (KB5016695)
Data wydania: 23 sierpnia 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Kompilacja wprowadza kilka nowych drobnych funkcji i naprawia różne błędy dla niejawnych testerów w Release Preview Channel w systemie Windows 11, wersja 22H2. Ulepszono zdolność programu Microsoft Defender for Endpoint do identyfikowania i przechwytywania oprogramowania ransomware i zaawansowanych ataków, a pliki można kompresować niezależnie od ich rozmiaru, jeśli skonfigurowano kompresję bloku komunikatów serwera (SMB).

Naprawione błędy obejmują jeden, który powodował, że system Windows wyświetlał funkcje trybu tabletu dla niektórych urządzeń, które nie mają ekranów dotykowych, oraz inny, który powodował, że Microsoft Edge przestawał odpowiadać podczas korzystania z trybu IE.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25182
Data premiery: 17 sierpnia 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden polegający na nieoczekiwanym pojawieniu się wyskakującego menu przepełnienia paska zadań po przeciwnej stronie ekranu, innym, w którym awaria menu Start uniemożliwiała uruchamianie aplikacji z Start, oraz innym, w którym światło kamery na laptopach stało się utknął po tym, jak ludzie zalogowali się na swoich komputerach.

Kompilacja ma 11 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomienia Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulec awarii lub spowodować błąd komputera.

Podgląd Insider systemu Windows 11 22000.917 (KB5016691)
Data premiery: 16 sierpnia 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja zwiększa zdolność programu Microsoft Defender for Endpoint do identyfikowania i przechwytywania oprogramowania ransomware i zaawansowanych ataków oraz daje administratorom IT możliwość zdalnego dodawania języków i funkcji związanych z językiem.

Naprawia również wiele różnych błędów, w tym jeden, który powodował, że ServerAssignedConfigurations był pusty w kilku scenariuszach pełnej konfiguracji, inny, który obniżył wydajność funkcji BitLocker, i inny, który uniemożliwiał otwieranie zwirtualizowanych aplikacji pakietu Microsoft Office App-V lub powodował ich zaprzestanie działania .

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25179
Data wydania: 10 sierpnia 2022


Wydany dla: Dev Channel

Karty Eksploratora plików i aktualizacje nawigacji, które zaczęły być udostępniane niektórym osobom w kanale deweloperów w kompilacji 25136, są udostępniane wszystkim w tej kompilacji. Jeśli ich nie widzisz, uruchom ponownie komputer.

Ta kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym przyciski min/maks/zamknij nie były widoczne w Eksploratorze plików podczas korzystania z motywu kontrastu, oraz inny, w którym wysuwany pasek zadań niespodziewanie pojawił się po przeciwnej stronie ekranu.

Kompilacja ma 13 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomienia Widgets może być źle wyrównany na pasku zadań, oraz inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą się zawiesić lub spowodować błąd komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.575 i 22622.575
Data premiery : 10 sierpnia 2022 r.


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizację kompilacji 22622.575, która zawiera nowe funkcje. Druga grupa otrzyma aktualizację kompilacji 22621.575, w której nowe funkcje są domyślnie wyłączone.

W przypadku tych, którzy otrzymają kompilację 22622.575, kliknięcie środkowego folderu w okienku nawigacji Eksploratora plików otworzy go teraz w nowej karcie, tak jak kliknięcie folderu w treści Eksploratora plików.

Kilka błędów zostało naprawionych tylko w kompilacji 22622.575, w tym dwa w Eksploratorze plików, jeden polegający na tym, że przegrody w panelu nawigacji nakładały się lub były zbyt blisko tekstu, a drugi, w którym strzałki w lewo/w prawo były w trybie jasnym, gdy używałeś trybu ciemnego, co powodowało, że nie miały wystarczającego kontrastu, aby pokazać, gdy były włączone

Istnieje kilka poprawek błędów zarówno dla 22621.575, jak i 22622.575, w tym jedna, która uniemożliwiała otwarcie adresu URL, jeśli długość adresu URL przekracza 2084 znaków. Aktualizacja obsługuje adres URL o długości do 8192 znaków.

Obie kompilacje mają 10 znanych problemów, w tym jeden, w którym strzałka w górę jest niewyrównana na kartach Eksploratora plików, a drugi, w którym lewa połowa paska tytułu Eksploratora plików może nie być przeciągana myszą lub dotykiem.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25174
Data wydania: 3 sierpnia 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza widżet Game Pass, który pokazuje najnowsze dodatki, gry, które wkrótce zostaną wycofane, oraz gry z wyróżnionych kategorii w bibliotece PC Game Pass. Możesz użyć widżetu, aby przejść do aplikacji Xbox, aby zobaczyć recenzje gier i zainstalować gry.

Kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym explorer.exe ulegał awarii podczas otwierania nowych okien Eksploratora plików, oraz inny, w którym niektóre komputery ulegały awarii po przejściu do System> Pamięć> Dyski i woluminy .

Kompilacja ma 14 znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomień Widgets był niewłaściwie wyrównany na pasku zadań, a drugi, w którym klawisz Delete nie działa w celu usunięcia plików w Eksploratorze plików.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.450 i 22622.450
Data premiery: 2 sierpnia 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Z reguły jedna grupa otrzymuje aktualizacje kompilacji zawierające nowe funkcje, a druga otrzymuje aktualizacje kompilacji, w których większość nowych funkcji jest domyślnie wyłączona.

W tym przypadku jednak kompilacje są identyczne i zawierają kilka drobnych zmian i poprawek. Udoskonalono zdolność programu Microsoft Defender for Endpoint do identyfikowania i przechwytywania oprogramowania ransomware i zaawansowanych ataków, a replikacja pamięci masowej, która odbywa się w przypadku niskiej przepustowości lub przeciążonych sieci rozległych (WAN), jest wykonywana wydajniej.

Wśród naprawionych błędów jest jeden, który powodował, że system Windows wyświetlał funkcje trybu tabletu dla niektórych urządzeń, które nie mają ekranów dotykowych, jeden, który powodował, że niektóre okna aplikacji miały puste sekcje w podglądzie widoku zadań, oraz jeden, który powodował, że Microsoft Edge przestawał odpowiadać, gdy użytkownik użyj trybu IE.

Kompilacje mają pięć znanych problemów, w tym jeden, w którym strzałka w górę jest źle wyrównana na kartach Eksploratora plików, a drugi, w którym lewa połowa paska tytułu Eksploratora plików może nie być przeciągana myszą lub dotykiem.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.317 
Data wydania: 28 lipca 2022
 

Wydano: Zwolnij kanał podglądu 

Ta kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden uniemożliwiający otwieranie narzędzi do rozwiązywania problemów, inny, który powodował, że inteligentna kontrola aplikacji blokowała pliki podpisane z katalogu, oraz inny, który zniekształcał zdjęcia zrobione za pomocą aplikacji Aparat podczas korzystania z niektórych aparatów w określonych warunkach słabego oświetlenia .

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25169 
Data wydania: 28 lipca 2022 


Wydany dla: Dev Channel 

Kompilacja wprowadza tryb kiosku, funkcję blokowania systemu Windows 11, która pozwala administratorowi IT wybrać zestaw dozwolonych aplikacji do uruchomienia na urządzeniu, podczas gdy wszystkie inne funkcje są zablokowane. Wprowadzono również kilka innych nowych funkcji, w tym aktualizację modelu pisma odręcznego w języku angielskim (EN-US), która sprawia, że jest on szybszy i dokładniejszy. 

Kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym awaria explorer.exe czasami uniemożliwiała ładowanie paska zadań podczas uruchamiania spotkań Microsoft Teams, oraz inny, w którym po użyciu przycisku ujawniania hasła w sekcji Wi-Fi w Szybkich ustawieniach, tekst nieoczekiwanie stracił ostrość. 

Kompilacja ma siedem znanych problemów, w tym jeden, w którym numer plakietki powiadomienia Widgets może być wyświetlany nieprawidłowo na pasku zadań, oraz inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulegać awarii lub powodować sprawdzanie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.440 i 22622.440 
Data wydania: 28 lipca 2022
 

Wydano: kanał beta 

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma kompilację 22622.440 z nowymi funkcjami. Druga grupa otrzyma kompilację 22621.440 z większością nowych funkcji domyślnie wyłączonych. 

Ci, którzy otrzymają kompilację 22622.440, otrzymają nową funkcję przepełnienia paska zadań, w której gdy pasek zadań przekroczy maksymalną pojemność powiadomień i ikon, będzie można kliknąć ikonę, która uruchomi menu przepełnienia pokazujące ikony paska zadań, które są t jest wyświetlany. 

Zarówno w wersji 22621.440, jak i kompilacji 22622.440 widżety pogody, wiadomości i finansów oferują aktualizacje na żywo.  

Kilka błędów zostało naprawionych tylko w kompilacji 22622.440, w tym jeden, który powodował awarię explorer.exe podczas dokowania i oddokowywania monitorów, a inny powodował wyciek pamięci podczas korzystania z kart w Eksploratorze plików. 

Obie kompilacje mają pięć znanych problemów, w tym jeden, w którym strzałka w górę jest niewyrównana na kartach Eksploratora plików, a drugi, w którym lewa połowa paska tytułu Eksploratora plików może nie być przeciągana myszą lub dotykiem.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25163
Data wydania: 20 lipca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza nową funkcję przepełnienia paska zadań: gdy pasek zadań przekroczy maksymalną pojemność dla powiadomień i ikon, będziesz mógł kliknąć ikonę, która uruchomi menu przepełnienia pokazujące ikony paska zadań, które nie są wyświetlane.

Ta kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden, w którym explorer.exe ulegał awarii podczas przeciągania kart, oraz inny, w którym przycisk „Dodaj nową kartę” Eksploratora plików nie był wyraźnie widoczny podczas korzystania z motywów kontrastu wodnego lub pustynnego.

Kompilacja ma dziewięć znanych problemów, w tym jeden, w którym niektóre aplikacje na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają widoczność napisów na żywo; inny, w którym, gdy niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu zostaną zamknięte przed uruchomieniem napisów na żywo, zostaną ponownie uruchomione za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry; i inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview kompilacje 22621.436 i 22622.436
Data wydania: 19 lipca 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma kompilację 22622.436 z nowymi funkcjami. Druga grupa otrzyma kompilację 22621.436 z domyślnie wyłączonymi nowymi funkcjami.

Ci, którzy otrzymają kompilację 22622.436, będą mogli korzystać z UDP i Bluetooth, aby wykrywać i udostępniać pliki większej liczbie urządzeń. Ponadto Windows Terminal staje się domyślnym terminalem w systemie Windows 11, więc otworzą się w nim wszystkie aplikacje wiersza poleceń, w tym Command Prompt i PowerShell.

Wiele błędów zostało naprawionych zarówno w kompilacji 22621.436, jak i kompilacji 22622.436, w tym jeden, który uniemożliwiał uruchomienie narzędzia do rozwiązywania problemów, a drugi powodował utratę łączności sieciowej po włączeniu mobilnych hotspotów.

Kompilacja 22622.436 naprawia kilka dodatkowych błędów, w tym awarię pliku explorer.exe podczas przeciągania kart.

Obie kompilacje mają jeden znany problem, w którym strzałka w górę jest niewyrównana na kartach Eksploratora plików.

Windows 11 Kompilacja 22000.829 (KB5015882)
Data wydania: 14 lipca 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja umożliwia otrzymywanie pilnych powiadomień, gdy wspomaganie koncentracji jest włączone. Naprawia również różne błędy, w tym jeden, który uniemożliwiał otwarcie narzędzi do rozwiązywania problemów, jeden, który powodował konflikty mapowania portów dla kontenerów, oraz inny, który powodował, że system Windows przestał działać po włączeniu Kontroli aplikacji Windows Defender z włączoną funkcją Intelligent Security Graph.

Kompilacja ma jeden znany problem: na niektórych urządzeniach widżety mogą zawieszać się w tle po zalogowaniu i wyświetlać domyślną statyczną ikonę zamiast wypełniać i aktualizować, aby pokazać pogodę.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25158
Data premiery: 13 lipca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja wprowadza plakietki powiadomień dla widżetów. Gdy widżet ma nową zawartość, wyświetla małe powiadomienie w lewym dolnym rogu paska zadań. Po otwarciu tablicy widżetów otrzymasz więcej informacji o powiadomieniu.

Istnieje również wiele poprawek błędów, w tym błąd, w którym explorer.exe ulegał awarii podczas nawigacji w OneDrive w Eksploratorze plików, oraz inny, w którym menu Start ulegało awarii po załadowaniu.

Kompilacja ma dziewięć znanych problemów, w tym jeden, w którym niektóre aplikacje na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają widoczność napisów na żywo; inny, w którym, gdy niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu zostaną zamknięte przed uruchomieniem napisów na żywo, zostaną ponownie uruchomione za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry; i inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów komputera.

Aktualizacja do podsystemu Windows dla systemu Android w systemie Windows 11 (wersja 2205.40000.14.0)
Data premiery: 6 lipca 2022


Udostępniono: Wszystkie kanały Insider

Ta aktualizacja podsystemu systemu Windows dla systemu Android w systemie Windows 11 obejmuje zaawansowaną obsługę sieci, która umożliwia dostęp aplikacji do urządzeń w sieci lokalnej na komputerach z procesorem ARM. Włączono również łączność IPv6 i VPN. Aplikacja Ustawienia podsystemu Windows dla systemu Android została odpowiednio zaktualizowana: adres IP został usunięty z sekcji Deweloper w aplikacji Ustawienia, ponieważ podsystem nie ma już innego adresu IP niż Twój komputer.

Pamiętaj, że niektóre sieci VPN mogą nie działać z zaawansowaną siecią. Jeśli korzystasz z sieci VPN i stwierdzisz, że aplikacje na Androida nie mają łączności sieciowej, wyłącz opcję Zaawansowane sieci w aplikacji Podsystem systemu Windows dla ustawień systemu Android.

Windows 11 Insider Preview Kompilacje 22621.290 i 22622.290
Data wydania: 5 lipca 2022


Wydano: kanał beta

Te aktualizacje są udostępniane dwóm grupom w kanale beta. Jedna grupa otrzyma aktualizacje kompilacji 22622.xxx z nowymi funkcjami. Druga grupa otrzyma aktualizacje kompilacji 22621.xxx, w których nowe funkcje są domyślnie wyłączone.

Ci, którzy otrzymają kompilację 22622.290, otrzymają nową funkcję, która sprawi, że codzienne zadania w systemie Windows 11 będą szybsze dzięki wbudowanym sugerowanym działaniom. Gdy skopiujesz datę, godzinę lub numer telefonu, system Windows zasugeruje Ci odpowiednie działania, takie jak tworzenie wydarzeń w kalendarzu lub wykonywanie połączeń telefonicznych za pomocą ulubionych aplikacji. Kompilacja wyświetla również alert pamięci OneDrive i zarządzanie subskrypcjami w Ustawieniach. Osoby, które otrzymają kompilację 22621.290, nie otrzymają nowych funkcji.

Naprawiono wiele błędów zarówno w kompilacji 22621.290, jak i 22622.290, w tym jeden, który powodował, że przycisk Zrób zdjęcie znikał, gdy otwierasz aparat za pomocą zwykłego okna dialogowego pliku, oraz inny, który uniemożliwiał dostęp do przeglądarki Microsoft Edge w Windows Sandbox.

Kompilacja 22622.290 naprawia kilka dodatkowych błędów, w tym naprawę problemu ze skalowaniem, który może powodować nieoczekiwanie duże karty.

Obie wersje mają dwa znane problemy, z których jeden powoduje cykliczne awarie składników interfejsu użytkownika systemu Windows (takich jak explorer.exe), przez co wydaje się, że ekran miga. Jeśli masz na to wpływ, uruchomienie następującego polecenia z okna programu PowerShell z podwyższonym poziomem uprawnień powinno rozwiązać ten problem:

Add-AppxPackage -Register -Path C:\Windows\SystemApps\Microsoft.UI.Xaml.CBS_8wekyb3d8bbwe\AppxManifest.xml -DisableDevelopmentMode -ForceApplicationShutdown

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 222621.169
Data premiery: 30 czerwca 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja dodaje drobne ulepszenia, takie jak obsługa protokołu Transport Layer Security (TLS) 1.3 w implementacji protokołu LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) klienta i serwera Windows oraz przekierowania (RDR) specyficznego dla usługi Server Message Block (SMB) przekierowania systemu plików publicznych (FSCTL) kod FSCTL_LMR_QUERY_INFO. Ponadto naprawiono szereg błędów, w tym jeden, który uniemożliwiał udostępnienie przeglądarki Microsoft Edge w Windows Sandbox, oraz inny, który powodował, że instalacja z nośnika (IFM) dla usługi Active Directory kończyła się niepowodzeniem z błędem „2101 JET_errCallbackFailed”.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25151
Data wydania: 29 czerwca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja naprawia kilka błędów, w tym jeden w Eksploratorze plików, w którym problem ze skalowaniem powodował, że karty były nieoczekiwanie duże.

Kompilacja ma osiem znanych problemów, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające w trybie pełnoekranowym (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, inny, w którym niektóre preferencje widżetów nieoczekiwanie resetują się do domyślnych, oraz inny, w którym gry korzystające z Easy Anti-Cheat może ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów w komputerze.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25145
Data premiery: 22 czerwca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja zawiera starszy produkt Local Administrator Password Solution (LAPS) bezpośrednio do systemu Windows i dodaje nowe funkcje, w tym rozszerzanie schematu Active Directory przez uruchomienie polecenia cmdlet Update-LapsADSchema w nowym module LAPS PowerShell. Kompilacja wyświetla również subskrypcje OneDrive Standalone 100 GB na stronie Konta w Ustawieniach, umożliwiając wyświetlanie cyklicznych rozliczeń, metody płatności i wykorzystania przestrzeni dyskowej OneDrive.

Ta kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden, w którym kolejność kart podczas korzystania z Ctrl-Tab była nieprawidłowa, jeśli zmieniłeś układ kart w Eksploratorze plików, oraz inny, który powodował awarię Ustawień podczas przechodzenia do Bluetooth i urządzenia > Drukarki i skanery .

Kompilacja ma dziewięć znanych problemów, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające w trybie pełnoekranowym (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, inny, w którym niektóre preferencje widżetów nieoczekiwanie resetują się do domyślnych, oraz inny, w którym gry korzystające z Easy Anti-Cheat może ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów w komputerze.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22000.776
Data wydania: 16 czerwca 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja wprowadza najważniejsze informacje w wyszukiwarce, które wyświetlają ważne momenty z każdego dnia, w tym święta, rocznice i inne wydarzenia na całym świecie i w Twoim regionie. Aby zobaczyć więcej szczegółów na pierwszy rzut oka, najedź lub kliknij ilustrację w polu wyszukiwania.

Istnieje również wiele poprawek błędów, w tym błąd, który uniemożliwiał korzystanie z plików zaszyfrowanego systemu plików przez połączenie WebDAV, inny, który czasami powodował, że system Windows 11 przestawał działać podczas instalowania aplikacji bez połączenia sieciowego, i inny, który uniemożliwiał Bluetooth od ponownego połączenia z niektórymi urządzeniami audio po ponownym uruchomieniu urządzeń.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25140
Data wydania: 15 czerwca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Kompilacja naprawia różne błędy, w tym jeden w Eksploratorze plików, w którym kolor aktywnej karty nie pasował do paska poleceń poniżej, jeden w Menedżerze zadań, który powodował awarię podczas przełączania trybów na stronach innych niż strona Procesy, i jeden, który spowodowało zatrzymanie odtwarzania dźwięku w niektórych aplikacjach po minucie.

Kompilacja ma dziewięć znanych problemów, w tym jeden, w którym niektóre aplikacje w trybie pełnoekranowym (takie jak odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, inny, w którym strzałka w górę jest niewłaściwie wyrównana na kartach Eksploratora plików, oraz inny, w którym zamykanie za pomocą Zamiast tego Start niespodziewanie uruchamia się ponownie.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621.160 (KB5014770)
Data wydania: 13 czerwca 2022


Wydano: kanał beta

Ta kompilacja wprowadza karty w Eksploratorze plików i przeprojektowany układ w lewym okienku nawigacji Eksploratora plików, aby ułatwić nawigację do często używanych folderów.

Kompilacja ma jeden znany problem, w którym strzałka w górę jest niewłaściwie wyrównana na kartach Eksploratora plików.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25136
Data wydania: 9 czerwca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza karty w Eksploratorze plików i przeprojektowany układ w lewym okienku nawigacji Eksploratora plików, aby ułatwić nawigację do często używanych folderów. Niektóre dynamiczne widżety na pasku zadań otrzymały nowe funkcje, w tym treści na żywo z widżetu pogody, aktualizacje na żywo z widżetów sportowych i finansowych oraz powiadomienia o najświeższych wiadomościach.

Istnieje również wiele różnych poprawek błędów, w tym jedna, która powodowała, że Start wyświetlał tylko jedną kolumnę zalecanych elementów, a druga, w której Windows Update nieoczekiwanie wyświetlał błąd 0x00000000, gdy nie było nic złego.

Kompilacja ma siedem znanych problemów, w tym jeden, w którym niektóre aplikacje działające na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, inny, w którym niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu są zamykane przed uruchomieniem napisów na żywo , zostaną ponownie uruchomione za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry, a innym, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621
Data wydania: 7 czerwca 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Firma Microsoft udostępniła teraz niejawnym testerom w kanale wersji zapoznawczej kompilację 22621 , która została wcześniej udostępniona w kanale wersji beta . Oznacza to, że kompilacja jest wysyłkową wersją systemu Windows 11 22H2 (mniej więcej) i jest gotowa do ostatecznych testów przez działy IT firm.

Komercyjnym urządzeniom zarejestrowanym w programie Windows Insider dla firm w ramach kanału podglądu wersji zostanie automatycznie zaoferowany system Windows 11 22H2 jako opcjonalna aktualizacja (o ile spełniają wymagania sprzętowe systemu Windows 11). Niekomercyjne urządzenia z systemem Windows Insider mogą wyszukiwać kompilację 22621 za pomocą opcji Ustawienia > Windows Update .

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25131
Data wydania: 2 czerwca 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja naprawia kilka błędów, w tym jeden, który powodował zawieszanie się Eksploratora plików podczas przeglądania folderów z dużą ilością plików .mkv, a drugi w Ustawieniach, w którym opcja dźwięku „Nasłuchuj tego urządzenia” przestawała działać po ponownym uruchomieniu, dopóki nie została odznaczona i ponownie zaznaczona .

Kompilacja ma pięć znanych problemów, w tym jeden, w którym niektóre aplikacje na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają widoczność napisów na żywo; inny, w którym, gdy niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu zostaną zamknięte przed uruchomieniem napisów na żywo, zostaną ponownie uruchomione za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry; i inny, w którym gry korzystające z funkcji Easy Anti-Cheat mogą ulec awarii lub spowodować sprawdzenie błędów komputera.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22000.706
Data wydania: 19 maja 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja wprowadza funkcję Windows Spotlight, która każdego dnia wyświetla nowe zdjęcia na tle pulpitu. Aby ją włączyć, wybierz Ustawienia > Personalizacja > Tło > Personalizuj tło , a następnie wybierz Windows spotlight .

Ta kompilacja naprawia również wiele różnych błędów, w tym jeden, który nie wyświetlał sekcji Liczniki aplikacji w raportach wydajności narzędzia Monitor wydajności, jeden, który nie utrzymał jasności ekranu po zmianie trybu wyświetlania, oraz inny, który powodował pewne aby użytkownicy widzieli czarny ekran podczas logowania i wylogowywania się z systemu Windows.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25120
Data premiery: 18 maja 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja wprowadza nowy widżet, który umożliwia przeszukiwanie sieci bezpośrednio z pulpitu. Naprawia również kilka błędów, w tym jeden w Menedżerze zadań, który powodował, że nieczytelny tekst pojawiał się na stronie Wydajność, gdy włączony był motyw kontrastu, oraz inny, który mógł powodować awarię Ustawień podczas otwierania i przeglądania wykresu zużycia baterii.

Kompilacja ma trzy znane problemy, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające w trybie pełnoekranowym (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, a drugi, w którym niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu są zamykane przed wyświetleniem napisów na żywo. uruchomić, zostaną ponownie uruchomione za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 25115
Data premiery: 11 maja 2022


Wydany dla: Dev Channel

Ta kompilacja ma nową funkcję o nazwie sugerowane działania. Dzięki niemu, gdy skopiujesz datę, godzinę lub numer telefonu, system Windows zasugeruje powiązane działania, takie jak utworzenie wydarzenia w kalendarzu lub wykonanie połączenia telefonicznego za pomocą aplikacji. Kompilacja naprawia również różne błędy, w tym jeden w Eksploratorze plików, który wyświetlał błąd 0x800703E6 podczas kopiowania plików z Dysku Google, oraz inny, który powodował, że Menedżer zadań stał się nieczytelny w trybie ciemnym, gdy procesor osiągnął 100%.

Kompilacja ma trzy znane problemy, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, a drugi, w którym niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu są zamykane przed wyświetleniem napisów na żywo. uruchomić, ponownie uruchamiają się za oknem napisów na żywo umieszczonym na górze.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22621
Data premiery: 11 maja 2022


Wydano: kanał beta

Ta kompilacja naprawia kilka błędów, w tym jeden w Eksploratorze plików, który wyświetlał błąd 0x800703E6 podczas kopiowania plików z Dysku Google, oraz inny, który powodował, że Inteligentna kontrola aplikacji blokowała poprawnie podpisane aplikacje.

Kompilacja ma dwa znane problemy, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające w trybie pełnoekranowym (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, oraz drugi, w którym niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu są zamykane przed wyświetleniem napisów na żywo. uruchomić, ponownie uruchamiają się za oknem napisów na żywo umieszczonym na górze.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22616
Data wydania: 5 maja 2022


Wydany dla: kanałów deweloperskich i beta

Ta kompilacja naprawia wiele różnych błędów, w tym jedną polegającą na tym, że tablica widżetów nie otwierała się pomyślnie podczas używania gestu otwierania z boku ekranu, a druga, w której wydajność i niezawodność explorer.exe z czasem ulegała pogorszeniu, co ostatecznie doprowadziło do sprawdzanie błędów i drugie, w którym użycie gestu dotykowego trzema palcami na ekranie w celu zminimalizowania okien może spowodować, że animacje przestaną działać w całym systemie.

Kompilacja ma dwa znane problemy, w tym jeden polegający na tym, że niektóre aplikacje działające w trybie pełnoekranowym (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo, a drugi, w którym niektóre aplikacje umieszczone w górnej części ekranu są zamykane przed wyświetleniem napisów na żywo. run uruchomi się ponownie za oknem napisów na żywo umieszczonym u góry.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22610
Data wydania: 29 kwietnia 2022


Wydany dla: kanałów deweloperskich i beta

Ta kompilacja dodaje następujące nowe zasady MDM i grupy dla administratorów IT:

Wyłącz menu wysuwane Szybkie ustawienia
Wyłącz Centrum powiadomień i wysuwane kalendarze
Wyłącz wszystkie ustawienia paska zadań
Wyłącz wyszukiwanie (w Start i na pasku zadań)
Ukryj widok zadań na pasku zadań
Blokuj dostosowywanie „Przypiętych” w Start
Ukryj „Zalecane” w Start
Wyłącz menu kontekstowe Start
Ukryj „Wszystkie aplikacje” w Start
Aktualizuje również widżet Bezpieczeństwo rodzinne, który zawiera nowy widok udostępniania lokalizacji, który pokazuje, gdzie członkowie Twojej rodziny korzystają z aplikacji Bezpieczeństwo rodzinne.

Istnieje również wiele poprawek błędów, w tym błąd, w którym błąd szablonu administracyjnego nie pojawiał się już podczas otwierania edytora zasad grupy, inny, który uniemożliwiał Shift + kliknięcie prawym przyciskiem myszy ikony na pasku zadań przed otwarciem oczekiwanego menu kontekstowego, oraz inny, w którym ikony aplikacji, takie jak Microsoft Edge, zostały odcięte na dole na liście wszystkich aplikacji Start.

Kompilacja ma pięć znanych problemów, w tym jeden polegający na tym, że tablica widżetów może nie otwierać się pomyślnie podczas używania gestu z boku ekranu, oraz inny, w którym niektóre aplikacje działające na pełnym ekranie (na przykład odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo. widoczny.

Windows 11 Podgląd kompilacji 22000.651 (KB5012643)
Data wydania: 14 kwietnia 2022


Wydano: Zwolnij kanał podglądu

Ta kompilacja naprawia wiele różnych błędów, w tym jeden, w którym wyciek pamięci dotknął systemy Windows, które są używane przez 24 godziny każdego dnia tygodnia, inny, który powodował częściowe obcięcie napisów do filmów, oraz inny, w którym zarządzanie urządzeniami mobilnymi ( Zasady MDM) nie były dozwolone w wersjach systemu Windows Enterprise, które zostały uaktualnione do wersji Enterprise przy użyciu uprawnień do subskrypcji przyłączonych do usługi Azure AD.

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22598
Data wydania: 13 kwietnia 2022


Wydany dla: kanałów deweloperskich i beta

Ta kompilacja naprawia wiele różnych błędów, w tym jeden, w którym menu kontekstowe Eksploratora plików czasami nie renderowało się całkowicie i czasami było przezroczyste, oraz inny, w którym wykres składu pamięci Menedżera zadań był pusty zamiast wypełniony odpowiednim kolorem.

W kompilacji występuje kilkanaście znanych problemów, w tym jeden, w którym tablica widżetów może nie otwierać się poprawnie podczas używania gestu z boku ekranu, inny, w którym niektóre aplikacje na pełnym ekranie (np. odtwarzacze wideo) uniemożliwiają wyświetlanie napisów na żywo od bycia widocznym i innym, w którym pasek zadań nie zawsze zwija się automatycznie po uruchomieniu aplikacji lub dotknięciu poza rozwiniętym paskiem zadań na urządzeniach 2 w 1.  

Windows 11 Insider Preview Kompilacja 22593
Data premiery: 6 kwietnia 2022


Wydany dla: kanałów deweloperskich i beta

W tej kompilacji najnowsze i przypięte pliki wyświetlane w aplikacji Home można teraz przeszukiwać za pomocą pola wyszukiwania w Eksploratorze plików, nawet jeśli nie są to pliki lokalne, dzięki czemu możesz znaleźć ost
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog IT
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu